enmiljonkronor.blogg.se

Jag har bestämt mig. Innan år 2018 ska jag ha tjänat min första miljon. Vi pratar inte om värde på bostad eller prylar, utan jag ska ha en miljon kronor på banken. Jag har ett vanligt 9-17 jobb där jag tjänar helt ok så jag hoppas kunna investera rätt stora belopp varje månad. En stor del av miljonen ska dock komma från det bolag som jag nyligen startat upp.

Utgångsläge

Publicerad 2013-09-28 16:25:00 i Allmänt

Idag den 28 september 2013 är startdatum för miljonen som jag ska tjäna. Jag börjar inte riktigt på 0 utan har hunnit lägga in lite slantar i olika aktier, men hittills har jag sparat väldigt riskfyllt och har snarare förlorat pengar.
Det är slut på detta nu, och förutom de pengar jag redan har placerat i riskfyllda aktier så kommer jag lägga om strategi helt. Nu är det stabilt växande bolag med fin avkastning som gäller.
 
Jag får ut strax under 30k varje månad från mitt jobb, och av dessa så planerar jag att spara 1500-2000 i början för att senare utöka detta till upp mot 5000.
 
Mina placeringar so far:
 
Avanza
Fingerprint Cards B (Värde: 15300kr)
MQ Holding (Värde: 8900kr)
TrustBuddy International (Värde: 2484kr)
 
Min bank
Telia sonera (Värde: 4900kr)
 
Totalt: 31584kr
 
(Mitt IPS-konto där jag sätter in 1000 SEK varje månad har jag valt att exkludera i bloggen)
 
Jag har räknat ut att om jag sparar 2000kr per månad och räknar med en ränta på 10% i snitt över åren så kommer jag ha sparat ihop 227000kr på 6 år. Detta är på tok för lite och därför kommer jag öka på mitt månadssparande till ca 5000kr per månad framöver. Med den lön jag har så ska det inte vara några problem, men jag och min tjej funderar på att snart köpa en bostadsrätt och därför behöver jag även lägga pengar till det under det första året i alla fall. Dock så ska den största delen av miljonen komma från mitt bolag så där kommer jag behöva jobba mycket för att börja få intäkter.
 
Hittills har jag inte tjänat några pengar i bolaget så där börjar jag på 0. Jag vill inte avslöja vad bolaget sysslar med mer än att säga att jag jobbar i IT-branschen.
 
Status i bolaget:
0 betalande kunder och 0 kr i intäkter hittills. Däremot har jag lite pengar på väg in. (ca 4000kr)
Jag har också 2 kunder som är intresserade och jag förmodligen kommer sälja till vid slutet av året.
 
Jag har valt att vara anonym på bloggen men detta kan komma att ändras framöver.

Om

Min profilbild

Enmiljonkronor

Jag är en driven och målmedveten kille i 30-årsåldern som nu bestämt mig för att bli miljonär. Tillsammans med min tjej ska jag nu göra denna resa och planen är att det ska gå ganska fort. ;) Miljonen tänker vi använda till insats på bostadsrätt eller hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela